|
Forum dyskusyjne ZGRYZ Serwis techników dentystycznych i protetyków
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rozyczka01
|
Wysłany: Sro Paź 11, 2017 9:55 am Temat postu: Imieniny |
|
|
Cześć,
Zarejestrowałem się jakiś czas temu, raczej czytam forum niż się na nim udzielam. Teraz mam taki być może mało poważny temat, ale dla mnie interesujący, a mianowicie chciałem zapytać się was odnośnie tego czy uważacie, że zwyczaj obchodzenia imienin przetrwa wśród młodego pokolenia czy odejdzie do lamusa wraz ze starszym pokoleniem. Co o tym sądzicie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
piotrasz
|
Wysłany: Czw Paź 12, 2017 10:31 am Temat postu: |
|
|
Chyba zrozumiałeś Rozyczko nazwę tego działu forum zbyt dosłownie. Może niech zatem jacyś ortodonci wypowiedzą się, czy obchodzą imieniny, czy też nie. Ja ortodoncją się nie zajmuję, imieniny obchodzę raczej formalnie - no chyba, że wypadną akurat w sobotę, to zawsze jest wtedy jakaś okazja do spotkania się ze znajomymi np. na grillu. Pod koniec czerwca pogoda bywa już ładna.
Zwyczaj obchodzenia imienin odchodzi raczej do lamusa, ponieważ wpływy kultury amerykańskiej są coraz bardziej silne. Tam obchodzi się urodziny i to uważam jest ok. Poza tym jest całe mnóstwo innych bzdetów typu halloween i to już nie jest ok, jeśli trafia to bezmyślnie na nasz polski grunt.
 _________________ Jeśli myślicie, że którakolwiek z organizacji zrzeszających techników dentystycznych w Polsce działa w Waszym interesie - to... nikt nie zabrania Wam myśleć. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|