|
Forum dyskusyjne ZGRYZ Serwis techników dentystycznych i protetyków
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Miskha
|
Wysłany: Sob Cze 09, 2012 7:38 pm Temat postu: Kleszcze na początek |
|
|
Witam!
Niedawno zaczęłam swoją przygodę z techniką dentystyczną, więc w ramach zajęć także z ortodoncją. W związku z tym mam pytanie i mam nadzieję, że jakaś dobra dusza mi pomoże. Otóż poszukuję kleszczy do doginania drutu i jako że kompletnie się nie znam, nie mam pojęcia, jakie będą najlepsze... Zaznaczę, że potrzebuję jakiś uniwersalnych, chociaż pewnie za to słowo zostanę zbluzgana Które z tych byłby najodpowiedniejsze? http://www.chifa.com.pl/sklep/produkty/index.php?id=ortodoncja_2011&title=Protetyka%20i%20ortodoncja
Gdyby ktoś mi pomógł, byłabym dozgonnie wdzięczna
Pozdrawiam, D.N. |
|
Powrót do góry |
|
 |
andruten
|
|
Powrót do góry |
|
 |
agula_orto

|
Wysłany: Pon Cze 11, 2012 6:41 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam Chife i raz połasiłam się na tańsze z Fantomu i na pierwszej klamrze 0,7 pękły Teraz na rynku mamy spory wybór i może przy zakupie grupowym wywalczysz jakiś upust, poszukaj i podzwoń. Podobno teraźniejsza Chifa już nie słynie jakością jak dawniej. _________________ Do produkcji 1 kg mięsa potrzeba 10 razy więcej energii i 25 razy więcej wody niż do wytworzenia 1 kg roślin. Żeby wyprodukować 0,5kg wołowy stek trzeba zużyć 11 tys. litrów wody i ponad 4 litry benzyny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Miskha
|
Wysłany: Wto Cze 12, 2012 7:24 pm Temat postu: |
|
|
Na zajęciach miałam okazje doginać kleszczami Chifa i bodajże Falcon. O wiele lepiej pracowało mi się tymi z Chify. Nie mam zamiaru oszczędzać na kleszczach, bo z tego co widziałam inni próbowali cwaniakować, kupowali po prostu najtańsze i na pierwszej lepszej klamrze było po kleszczach. Wychodzę z założenia, że lepiej kupić jedne i dobre niż masę takich, które zaraz pękną Dzwoniłam do Chify i przy zakupach grupowych 15% upustu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
andruten
|
Wysłany: Sro Cze 13, 2012 8:26 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma co oszczędzac. Różnica pomiędzy Chifa, a innymi producentami nie jest, aż tak duża.
Co do jakości Chify to nie wiem czy się coś zmieniło. Pracuję już 4 lata na komplecie kleszczy z Chify i krampony nawet na 0,001mm się nie rozeszły. Kiedyś kupiłem kleszcze Falcona (krampony) to po kilku przegięciach rozeszły się i teraz służą do wyciagania plasików ze śrub Trzeba przyznac, że się sprawdzają
Do innych kleszczy również nie mam najmniejszych zastrzeżeń, ani trochę się nie zniszczyły.
Czasem jak się coś kupi tanio to wychodzi drogo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|