|
Forum dyskusyjne ZGRYZ Serwis techników dentystycznych i protetyków
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dluga

|
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 11:55 pm Temat postu: Przęsła: siodła, serca, jaja... |
|
|
Temat przeniesiony stąd
Olek
hmmm a ja mam pytanie, w którym właściwie zawrę swój problem. Czemu przesła są takie... hmmm siodlowate (Mi podbudowy z cyrkonu cyrkonauci robia namiętnie właśnie w ten sposób, i strasznie mnie to wkurza) A Ciebie Olku??!![/url] _________________ dużo nas, dużo nas... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Olek
|
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 11:59 pm Temat postu: |
|
|
Wolisz jajo? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dluga

|
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 12:02 am Temat postu: |
|
|
Podobno nie czyń drugiemu co tobie nie miłe nie jajo tylko taka łezke?! no podobno lepiej się oczyszcza jak nie jest takie zabudowane, ale nie znam tego z autopsji tylko z lekarskich ust może to fanaberia?? _________________ dużo nas, dużo nas... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Olek
|
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 12:15 am Temat postu: |
|
|
Tak, łatwiej się oczyszcza, ale żeby wyglądało / "wyjście" dostawionego zęba było tam gdzie trzeba musi być dużo miękkiego pod spodem i to miękkie musi być wpierw kondycjonowane / uciskane mostem tymczasowym a to oznacza przeszczep tk. łącznej + kondycjonowanie mostem, dodatkowe kilka miesięcy leczenia. Siodło jest sposobem "udawania" że ząb wychodzi tam gdzie powinien przy cienkim wyrostku bez zmiany jego grubości. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dluga

|
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 12:20 am Temat postu: |
|
|
czyl dobrze rozumiem - z lenistwa i brakoczasu robimy łezke?? A jak nam się chce popracować nad pacjentem to możemy ładniej siodło??? _________________ dużo nas, dużo nas... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Olek
|
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 12:28 am Temat postu: |
|
|
Nie, odwrotnie. Nie jestem pewien czy mówimy o tym samym. Nie chodzi o lenistwo, ale nie każdy ma ochotę być ciętym i czekać 6 miesięcy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
totalnakorozja
|
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 9:42 am Temat postu: |
|
|
Zmieniłem adres tak by rysunki były widoczne
Olek |
|
Powrót do góry |
|
 |
totalnakorozja
|
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 9:46 am Temat postu: |
|
|
Olek Długiej chodziło o to. Ale nie działa mi wklejanie
Rysunek z artykułu z technika autorstwa Ciaputów. Uczono nas że przęsła typu over pontic tylko do przodów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dluga

|
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 9:51 am Temat postu: |
|
|
OOOOOO! to nawet tytuł artykułu był "nie czyń drugiemu co tobie niemiłe"  _________________ dużo nas, dużo nas... |
|
Powrót do góry |
|
 |
AmiYumi

|
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 9:21 pm Temat postu: |
|
|
a ja z autopsji wolę siodło... _________________
brzydal MÓWIŁ NA MNIE WARSZAFKA - nie szukajcie u mnie pomocy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dluga

|
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 10:48 pm Temat postu: |
|
|
totalnakorozja napisał: |
Zmieniłem adres tak by rysunki były widoczne
Olek |
Nadal nie widać  _________________ dużo nas, dużo nas... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Olek
|
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 10:51 pm Temat postu: |
|
|
Ja widzę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dluga

|
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 10:51 pm Temat postu: |
|
|
no to jak - siodło czyli przekreślony rysunek jest dobre??????? Świat mi na głowie staje właśnie z tą wiadomością AAAAAAAAAAAAAAAAA  _________________ dużo nas, dużo nas... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dluga

|
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 10:52 pm Temat postu: |
|
|
A ja nie ale wiem co totalna wkleiła bośmy gadały!
Jak inni widza to niech tak będzie. Widzicie??? _________________ dużo nas, dużo nas... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Olek
|
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 11:08 pm Temat postu: |
|
|
Kiedyś byłem zwolennikiem serduszka bo pod siodłem jest kłopot z wyczyszczeniem(w skali mikro) ale pacjenci co mają serduszko czasem się skarżą że im ogromne ilości jedzenia wchodzą(w skali makro) pod przęsło. Miałem okazję robić most osobom które sobie same robiły mosty i wcześniej obydwa rozwiązania przetestowały na własnej skórze i ponowny most zdecydowały się zrobić z siodłem... Więc nie wiem jak to jest z tym "nie czyń drugiemu co tobie niemiłe". Sam nie wiem co jest lepsze? 
Ostatnio zmieniony przez Olek dnia Pon Lut 07, 2011 12:05 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|