Forum Forum dyskusyjne ZGRYZ Strona Główna Forum dyskusyjne ZGRYZ
Serwis techników dentystycznych i protetyków
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Szyny
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum dyskusyjne ZGRYZ Strona Główna -> Płytki, ochraniacze, szyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
DoMeL



Dołączył: 09 Kwi 2006
Posty: 592
Skąd: SL

PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 5:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ja wybielaniu NIE mówie NIE!

działanie żelu wybielającego jest mniej szkodliwe niż działanie coca coli na zęby.
osobiście sam sobie wybielałem i to chyba z 5 lat temu i żadnych problemów czy powikłań nie było.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Adres AIM
stanislaw



Dołączył: 25 Lip 2004
Posty: 1657
Skąd: Wadowice

PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 8:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie.
Roko jest na Krakdencie do soboty włącznie.
Urządzenie to jest "dawniejszej" generacji,a nowe Roko takoż ma płytkę grzewczą pełnoceramiczną , jutro sprawdzę wszystko i podam wraz z aktualną ceną.
Spokojnej Nocy Staszek
_________________
"Co było nie wróci i szaty......
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Adres AIM MSN Messenger
mirabelka



Dołączył: 02 Sty 2009
Posty: 36

PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 8:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

teraz rozumiem dlaczego nigdzie sie nie dodzwonilam,stram sie czytac na temat szyn ale i tak jestem zielona...czy jesli kupie urzadzenie od firmy Roko to moge liczyc na szybki kurs?A moze wiecie gdzie mozna sie doszkolic w tym temacie. Tyle co sie dowiedzialam ,to , to aby kupic takie urzadzenie aby mozna bylo uzywac ogolnodostepnych plytek ,120 mm.Moze przynudzam ...sory ale tyle mam pytan,czy do tego urzadzenie musi byc podlaczony kompresor?cos obilo mi sie o "uszy"?
Panie Stanislawie bede czekala na wiadomosc:)dziekuje
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
DoMeL



Dołączył: 09 Kwi 2006
Posty: 592
Skąd: SL

PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 9:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie potrzeba kompresora do takiego urządzenia tu masz pierwszy lepszy link ze sklepu z takim urządzeniem i krótka charakterystyka http://www.sklep.mikran.pl/id1381/Erkoform-3D?sess_id=2d706809029f0fa3e4936ea49d099db8
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Adres AIM
Venom



Dołączył: 21 Paź 2004
Posty: 1124
Skąd: from hell to the unknown

PostWysłany: Pią Mar 06, 2009 9:22 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mirabelka napisał:
teraz rozumiem dlaczego nigdzie sie nie dodzwonilam,stram sie czytac na temat szyn ale i tak jestem zielona...czy jesli kupie urzadzenie od firmy Roko to moge liczyc na szybki kurs?A moze wiecie gdzie mozna sie doszkolic w tym temacie. Tyle co sie dowiedzialam ,to , to aby kupic takie urzadzenie aby mozna bylo uzywac ogolnodostepnych plytek ,120 mm.Moze przynudzam ...sory ale tyle mam pytan,czy do tego urzadzenie musi byc podlaczony kompresor?cos obilo mi sie o "uszy"?
Panie Stanislawie bede czekala na wiadomosc:)dziekuje

a może być Pan Venom ? Wink
Niepotrzeba kompresora ."odkurzacz" jest zamontowany na stałe.Bo to tak naprawde odkurzacz plus grzałka .Kupisz w Roko i mozesz swobodnei jechać na płytkach 120 mmm do grubosci chyab 3 mm.Nawet na lkwadratowych mozesz,poprostu je docinasz. Sprawa jest prosta jhak budowa cepa jedyne co musisz ustalic to zasięg szyny po wytłoczeniu bo kazdy doc sobei inaczej winszuje .
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
stanislaw



Dołączył: 25 Lip 2004
Posty: 1657
Skąd: Wadowice

PostWysłany: Pią Mar 06, 2009 10:41 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie.
O 9 00 p.prof. jeszcze nie bywszy,ale Człowiek dał taką samą odpowiedź jak Venom i dodał "tylko" 1600.- brutto.
Miłego Dnia Staszek
_________________
"Co było nie wróci i szaty......
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Adres AIM MSN Messenger
mirabelka



Dołączył: 02 Sty 2009
Posty: 36

PostWysłany: Pon Mar 09, 2009 7:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziekuje za wszystkie odpowiedzi Smile musze wszystko przeanalizowac ,ale kolejnie i wazne pytanie ,jaka jest cena szyn,bo z tego co czytam to bardzo duzo osob wykonuje szyny ,wiec prosze podzielcie sie ta wiadomoscia.
dziekuje ,pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Venom



Dołączył: 21 Paź 2004
Posty: 1124
Skąd: from hell to the unknown

PostWysłany: Wto Mar 10, 2009 11:06 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dawaj na pw wprowadzę Cię w arkana szynowego biznesu czyli jak się nie narobić a zarobić hehe
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
AmiYumi



Dołączył: 16 Mar 2007
Posty: 284
Skąd: Warszafka

PostWysłany: Wto Mar 10, 2009 11:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miszczu Venom...miałeś chyba sobie ochraniaczyk wytłoczyć jakiś czas temu...? Jak wrażenia...? Lepszy standard czy na miare...? Very Happy
_________________

brzydal MÓWIŁ NA MNIE WARSZAFKA Very Happy - nie szukajcie u mnie pomocy Cool
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość OdwiedĽ stronę autora
Venom



Dołączył: 21 Paź 2004
Posty: 1124
Skąd: from hell to the unknown

PostWysłany: Sro Mar 11, 2009 11:01 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hrabio AmiYumi ajuści wytłoczyłem byłem .stadndard duzo lepszy niz wtym uniwersalnych po 10 PLN . Przedewszytskim doapsowanie a co z atym idzie brak luzów które potrafia narobic niezłego kuku .Zrobiłęm sobei tez tak abardzie j lightowa na ASG po tym jak kolega koledze odstrzelił siekacza hehe
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
agula_orto



Dołączył: 25 Maj 2005
Posty: 280

PostWysłany: Sro Mar 11, 2009 1:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Anonymous napisał:
Zgadza się Jocho, lekarze malo wiedzą o szynach, ale robią. Ja też malo wiem i będę robił, ale dowiem sie wszystkiego stąd też temat rzucony na forum. Nie wiem czym się likwiduje podcienie przed wykonaniem szyny. Podobno przed wykonaniem szyny np. do wybielania trzeba zęby polakierowac od strony wargowej. Jaki lakier, jak grubo? Z jakiej grubości robić szyny relaksacyjne? Niby powinien to podac lekarz, ale skoro oni tego nie wiedzą, to my technicy musimy im powiedzieć. Jeśli Ty masz już doświadczenie to podziel się szczegółami technicznymi. Pozdrawiam

Podcienie możesz zblokować takim specjalnym woskiem o wysokiej temp. topn.albo gipsem lub jest jeszcze coś co w nazwie kończy się na -gum nie pamiętam musiała bym pogrzebać w ulotkach ale mi się nie chce(dostępny w Marrodencie)Temat był kiedyś poruszany na forum- wystarczy poczytać. Blokery światło lub jest jeszcze taka płytka (nie pamiętam Laughing z nazwy)która nie łączy się z warstwą miękką i akrylem a zwykły lakier odradzam.
Mr. Jones wrzuć te opracowanie na forum chociaż jakiś skan co obali teorie, ciekawe jest wskazane.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Venom



Dołączył: 21 Paź 2004
Posty: 1124
Skąd: from hell to the unknown

PostWysłany: Sro Mar 11, 2009 3:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

do szyn do wybielania nie blokujesz wcale bo po co? Natomiast dystans robisz obojętnie jakim lakierem na kikuty a jak nie masz lakieru to tak naprawde wcale nie musisz robić dystansu .Bez zbędnej filozofii 100% skuteczności .Zabawa w jakieś świetłoutrwaldzalne historie w przypadku szyn do wybielania to przerost formy na treścią w czystej postaci .Oczywście można i blokować itd ale pytanie brzmi po co?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
agula_orto



Dołączył: 25 Maj 2005
Posty: 280

PostWysłany: Sro Mar 11, 2009 4:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podcienie blokuje się przy szynach twardych (przy szczególnych przypadkach jak przęsło mostu)a nie do wybielania- to miałam na myśli chyba logiczne bo pytający zrobił misz-masz z pytania. Czasami trzeba blokować Venom bo takiej szyny np. retencyjnej nawet nie ściągniesz z modelu. Kiedyś chciałam być sumienna i nie zblokowałam wystarczająco żeby było utrzymanie lepsze no i weszła ale zleźć nie chciała pacjentowi. Twisted Evil
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
stanislaw



Dołączył: 25 Lip 2004
Posty: 1657
Skąd: Wadowice

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 1:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie.
Do blokowania podcieni na światło masz z Ultra-blendu.Strzykawka kiedyś kosztowała ok.20.-.
Do wielokrotnego użycia bloker jest dobry i tani z Novodentu.Muszę poszukać nazwy w dawnych zapasach wiedzy,a to potrwa,jest tego kilka regałó do przeglądnięcia.To był rodzaj żółtej i twardawej plasteliny.
Miłego Poranka Staszek
_________________
"Co było nie wróci i szaty......
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Adres AIM MSN Messenger
Olek



Dołączył: 19 Sty 2008
Posty: 794
Skąd: GDAŃSK

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 8:12 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Blokować można glinką modelarską. Dostępna w sklepach dla plastyków 9pln za 1kg.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum dyskusyjne ZGRYZ Strona Główna -> Płytki, ochraniacze, szyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 4 z 5

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dokument bez tytułu Dokument bez tytułu
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), informujemy, że Administratorem Państwa danych osobowych jest L.A.B. PRACOWNIA TECHNIKI DENTYSTYCZNEJ, Oboźna 7/39, 00-332 Warszawa. Przetwarzanie Państwa danych osobowych będzie się odbywać na podstawie art. 6 RODO w celach statystycznych, marketingowych i analizowaniu ruchu na stronie internetowej. Profilowanie używane jest w Google Analytics, Google AdWords. Dane będą przechowywane przez okres od 30 dni do 5 lat. Posiadacie Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia. Strona wykorzystuje pliki cookies. Mogą Państwo zablokować tę opcję samodzielnie w ustawieniach przeglądarki.Akceptuję


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group