|
Forum dyskusyjne ZGRYZ Serwis techników dentystycznych i protetyków
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
closer

|
Wysłany: Wto Cze 21, 2016 2:13 pm Temat postu: gips IV klasy |
|
|
Witam. ostatnio używamy w pracowni gips jak w temacie firmy Nowy Ląd. Kolor szampański. Jak dostaliśmy próbki to gips zachowywał się normalnie..zero uwag. Natomiast po zakupie worka 25 kg mamy problemy a mianowicie po odlaniu i wysuszeniu zauważyliśmy , że powstają bąble różnych wielkości o regularnych kulistych kształtach. Z początku myśleliśmy że to kwestia mieszania (prawo, lewo, w próżni) ale te "wżery" pojawiają się stale. Wygląda to jak niezwiązanych gips i ma konsystencję piasku, pyłu ,po przeparowaniu modelu po prostu zostają dziury. Wyskakują dosłownie wszędzie. Czy ktoś ma podobne doświadczenia ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zębatka
|
Wysłany: Czw Cze 23, 2016 12:40 pm Temat postu: Re: gips IV klasy |
|
|
closer napisał: | Z początku myśleliśmy że to kwestia mieszania |
Closer, to kwestia nazwy koloru.  _________________ Zębatka |
|
Powrót do góry |
|
 |
closer

|
Wysłany: Czw Cze 23, 2016 3:54 pm Temat postu: |
|
|
Też na to wpadłem lecz z racji tego, że sprawa jest poważna nie wspomniałem Ponieważ kupiliśmy dwa worki po 25 kilo boimy się otworzyć ten drugi bo był bardziej wstrząsany. |
|
Powrót do góry |
|
 |
piotrasz
|
Wysłany: Pią Cze 24, 2016 12:45 pm Temat postu: |
|
|
closer napisał: | boimy się otworzyć |
A co tam! Otwierajcie! Możliwe, że będzie również szampańska zabawa.
closer napisał: | ten drugi bo był bardziej wstrząsany |
Ważne, żeby nie był wstrząśnięty.
A tak na poważnie moim zdaniem należałoby ten gips reklamować, bo opis problemów wskazuje na jakieś błędy w produkcji (procesie mieszania).
Ps. Dziwne, że o tym gipsie nigdy nie słyszałem, aż ciekaw jestem jaka była cena za worek... _________________ Jeśli myślicie, że którakolwiek z organizacji zrzeszających techników dentystycznych w Polsce działa w Waszym interesie - to... nikt nie zabrania Wam myśleć. |
|
Powrót do góry |
|
 |
closer

|
Wysłany: Pią Cze 24, 2016 2:56 pm Temat postu: |
|
|
cena jest bajeczna dlatego 25 kilo w worku to była okazja..jak widać nie do końca.
otwieramy drugi jak będzie to samo to odsyłamy.
twardość i ostrokonturowość na prawdę super. jak wspominałem próbki po 1/2 kg były tak dobre , że zrezygnowaliśmy z fuji. |
|
Powrót do góry |
|
 |
piotrasz
|
Wysłany: Pią Cze 24, 2016 3:33 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli gdzieś na drugim worku jest widoczny ten sam numer serii (czy data produkcji), to na 100 % będzie to samo.  _________________ Jeśli myślicie, że którakolwiek z organizacji zrzeszających techników dentystycznych w Polsce działa w Waszym interesie - to... nikt nie zabrania Wam myśleć. |
|
Powrót do góry |
|
 |
closer

|
Wysłany: Pią Cze 24, 2016 4:14 pm Temat postu: |
|
|
racja, słońce mi się na czerep rzuciło i już niezbyt kumaty jestem..czas otworzyć pierwsze piwo przed meczem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|