Forum Forum dyskusyjne ZGRYZ Strona Główna Forum dyskusyjne ZGRYZ
Serwis techników dentystycznych i protetyków
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
ACRON czy VITAPLEX

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum dyskusyjne ZGRYZ Strona Główna -> Protezy ruchome , akryl, zęby sztuczne, technika wtrysku
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
princessa33



Dołączył: 16 Paź 2011
Posty: 108

PostWysłany: Nie Sty 26, 2014 10:44 am    Temat postu: ACRON czy VITAPLEX Odpowiedz z cytatem

Proszę o opinie na temat materiałów z tematu. Który lepiej się obrabia, jest bardziej wytrzymały, lepszy.

Ostatnio zmieniony przez princessa33 dnia Nie Sty 26, 2014 11:55 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Babs



Dołączył: 17 Paź 2013
Posty: 107

PostWysłany: Nie Sty 26, 2014 12:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ACRON!!!!Super materiał,niezawodny,poleruje sie na błysk Laughing oczywiście przy odrobinie wysiłku!Vitaplex,Dentiflex-ja osobiście zanim zaczęłam prace z tym materiałem to się z nim pożegnałam na etapie pracy pokazowej,która i tak wylądowała w szufladzie Laughing




Ten był śmieszny:)


Ostatnio zmieniony przez Babs dnia Pon Sty 27, 2014 11:29 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
stonka



Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 86

PostWysłany: Nie Sty 26, 2014 2:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Babs masz wiadomość ode mnie na priv Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Babs



Dołączył: 17 Paź 2013
Posty: 107

PostWysłany: Pon Sty 27, 2014 10:03 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Princessa odpowiadajac na twoja wiadomosc:myśle że jesli zdecydujesz się na ACRON to najwiecej dowiesz sie u samego żródła czyli w ROKO.Ja jedynie mogę Ci powiedzieć że jest to super materiał i ja lubie z nim pracowac.... Laughing Jak widać na załączonym obrazku Wink Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
princessa33



Dołączył: 16 Paź 2011
Posty: 108

PostWysłany: Pon Sty 27, 2014 7:17 pm    Temat postu: Dziękuje Odpowiedz z cytatem

Dziękuje za wszystkie informacje, pozdrawiam Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
DoMeL



Dołączył: 09 Kwi 2006
Posty: 592
Skąd: SL

PostWysłany: Wto Wrz 16, 2014 12:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ten acron robi się na gipsie 4 klasy czy na ekspansyjnym ?
kolor 0 nazywa się AT Transparent ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Adres AIM
konrad...



Dołączył: 20 Lis 2013
Posty: 87
Skąd: aleksandrów łódzki

PostWysłany: Wto Wrz 16, 2014 6:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

4 klasy, osobiście używam tego z roko kosztuje chyba 40 zł za 3 kg, ale podejrzewam że na innych też wyjdzie byle klasa była 4
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Babs



Dołączył: 17 Paź 2013
Posty: 107

PostWysłany: Wto Wrz 16, 2014 6:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja modele pod acron odlewam gipsem stodent4kl,puszkuje też tym samym gipsem i wszystko gra.Gipsu ekspansyjnego używa się tylko do acetali.... Laughing
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
DoMeL



Dołączył: 09 Kwi 2006
Posty: 592
Skąd: SL

PostWysłany: Sro Wrz 17, 2014 10:10 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ok, dzięki.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Adres AIM
ROKO



Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 176
Skąd: Warszawa-Częstochowa

PostWysłany: Sro Wrz 17, 2014 1:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Do pracy z ACRON-em można stosować dowolne gipsy, należy jednak pamiętać że nie wszystkie gipsy są odporne na wysoką temperaturę i "szok termiczny" podczas wtrysku - róznica ponad 250 stopni. Dlatego zalecamy gips MULTISTONE , który jest odporny na wysokie temperatury i w 100% spełnia wymogi podczas wtrysku. Jeżeli ktoś używa innego gipsu i efekty pracy są zadowalające to ok.

ROKO
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
DoMeL



Dołączył: 09 Kwi 2006
Posty: 592
Skąd: SL

PostWysłany: Czw Wrz 18, 2014 1:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jaki czas aplikacji ustawić do tego acronu ?
mam na wtryskarce czas topienia i drugi parametr czas aplikacji ( do acetalu mam 3 minuty) ile do tego ustawić ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Adres AIM
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum dyskusyjne ZGRYZ Strona Główna -> Protezy ruchome , akryl, zęby sztuczne, technika wtrysku Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group