|
Forum dyskusyjne ZGRYZ Serwis techników dentystycznych i protetyków
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dzinks
|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 9:54 pm Temat postu: Pasta polerska do porcelany |
|
|
Moze ktos poleci jakas dobra i niedroga:)paste do polerowania porcelany i jakis plyn co by neutralizowal zwiazki organiczne po przymiarce fajansu |
|
Powrót do góry |
|
 |
stanislaw
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 4:30 am Temat postu: |
|
|
Witaj.
Pastę z diamentem to pamiętam z f.Jelenko .Taki duży,żółty walec,dobra ! i bardzo tania w porównaniu do innych.
Miłego Poranka Staszek _________________ "Co było nie wróci i szaty...... |
|
Powrót do góry |
|
 |
miczman Site Admin

|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 11:20 am Temat postu: |
|
|
Dobry zestaw diamnetowej pasty polerskiej i filców z firmy ivoclar. Uzywam i polecam.
Znam ten produkt z Jelenko tez dobry. do kupienia w alldentprarmie w lodzi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adler

|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 12:01 pm Temat postu: |
|
|
tania pasta to :
Pumeks bardzo drobny plus ceramika proszek zmieszany z wazeliną. Do ,tego średniej twardzości filc
Natomiast b.dobra pasta,ale droga to, Komet.
Zielona i czerwona.
Pozatym są pasty suche, np: bredent ,renfert,też miał ,które pod wpływem temp. polerowania miękną, ale trzeba uważać na mikro pory w ceramice nawet po gumkach ,bo powchodzi pasta i nawet para....przerobiłem chyba wszystkie pasty.dlatego że w wielu przypadkach nie glazuruje proszek, płyn ,tylko samoglanz i poleruje.
Pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ceram
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 5:35 pm Temat postu: |
|
|
Adler napisał: | tania pasta to :
Pumeks bardzo drobny plus ceramika proszek zmieszany z wazeliną. Do ,tego średniej twardości filc |
O!! Widzę że nie tylko ja mam tą wypasioną pastę.
Ja zawazelinowałem opaqer wysokotopliwej ceramiki, na gęsto...egzamin zdaje . Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
miczman Site Admin

|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 6:03 pm Temat postu: |
|
|
a właściwie to chętnie odpalę bo mam dwie pasty diamentowe do ceramiki a już właściwie ... nie robię ceramiki.
wymienię na ...dobra butelkę wina. czerwone , wytrawne, reserva.
pasty mam z ivoclaru niecała strzykawka, super drobna pasta do polerowania i błysku z Schottlandera oraz bardzo dobra pasta z jelenko ale moim zdaniem lepiej się nadaje do miękkich metali niż ceramiki (duża)
oferty tylko z cv i real foto...
super gość miczu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adler

|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 10:18 pm Temat postu: ceramika kreuje nas samych |
|
|
Miczmanie !! Nie wierzę,?
Nie robię już ceramiki....prawie wcale,.. dlaczego?
Pod koniec lat 90-tych byłem ,na kursie prowadzonym przez ciebie, Duceragold itd.
Widziałem twoje prace z ceramiki ...coś wspaniałego .
Bardzo mi wtedy pomogłeś,ale wtedy byłem tego nieświadomy.Dopiero jak znalazłem się, rok później 1400km w tzw :
Zahnpraxislabor.
I przed sobą miałem ,Duceragold,i jeden stop Degunorm. Przypomniałem sobie pewne twoje wskazówki ,które mi pomogły,a musiałem liczyć tylko na siebie.
Dlatego mnie to zaskoczyło ,że już nie pracujesz...w ceramice.
A właśnie ona daje nam tyle satysfakcji..Pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
miczman Site Admin

|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 10:39 pm Temat postu: |
|
|
Miło słyszeć ,że ktoś pamięta stare kursy i wiedzieć ,że wielu ówczesnych uczestników stało się wyjątkowymi specami w ceramice.
Dlatego teraz robię cyrkonik dla nich, ot i cała tajemnica.
pozdro. m. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|